вівторок, 27 травня 2014 р.

Вісники учасникам Всеукраїнського етапу

До уваги шкільних координаторів!

     Вісники математичного конкурсу "Кенгуру 2013-2014" для учасників Всеукраїнського етапу можна отримати у районного координатора. 
     До Свята останнього дзвоника юні математики отримають ще один чудовий подарунок.

пʼятницю, 23 травня 2014 р.

Життя замість випускного

Взято з http://www.osvita.org.ua/news/77047.html


У Харкові 11-класники гроші на випускний віддали на порятунок маленького життя

У Харкові 11-класники відмовилися від святкування закінчення школи. Усі гроші, які мали б витратити на сукні, костюми і ресторан, віддали до відділення кардіохірургії, на операції новонародженим. Школярі підрахували, що троє випускників можуть врятувати одне маленьке життя.
Класний керівник школярів Наталя Шишкова зізнається, що учні не відразу сприйняли ідею відмовитись від випускного вечора. Батьки зазвичай не шкодують грошей на день, що трапляється один раз в житті.
Останнім аргументом для школярів стала екскурсія до Інституту невідкладної хірургії. Щороку через палати й операційні проходять зо дві сотні дітей. Переважно це дітки з невеликих селищ та містечок області. Операція може тривати від 5 аж до 10 годин. Випускникам показали операції наживо – через скляний купол.
Після побаченого в операційній кардіохірургії або в палаті інтенсивної терапії стає неважливим усе: і довжина сукні, і висота підборів, і навіть назва ресторану для випускного.
Завідувач відділення зізнається, що в його практиці таке відбувається вперше. Меценатів мають немало, але щоб школярі, та ще й від розваг відмовилися – не бачив. Він стверджує, що це перший випадок в Україні.
Двом випускним класам вдалося зібрати близько 80 тисяч гривень. Це щонайменше півтора десятки врятованих життів.
Випускні фотографії у цих школярів будуть незвичайні. Замість параду суконь та костюмів – світлини з 10-місячним Сашком, серце якого тепер б’ється завдяки їм.

середу, 21 травня 2014 р.

Сертифікати та подарунки учасникам конкурсу

Шановні учасники та координатори!

Сертифікати та подарунки учасникам конкурсу будуть передані в навчальні заклади в найближчий час,
будуть вручені учасникам на Святі останього дзвоника.



Шановні учасники та організатори конкурсу!


Результати Міжнародного етапу конкурсу опубліковані на сторінці офіційного сайту конкурсу за адресою 
http://www.kangaroo.com.ua/index.php?
r=conreq/results_int .

В розділі цього сайту Архів задач розміщені відповіді до завдань та критерії оцінювання.
Ви маєте можливість переглянути результат кожного учасника.



понеділок, 19 травня 2014 р.

Про теорему Піфагора


Взято з http://scientificrussia.ru/articles/10-faktov-o-teoreme-pifagora

Пифагоровы штаны – на все стороны равны.
Чтобы это доказать, нужно снять и показать.
Этот стишок известен всем со средней школы, с тех самых пор, когда на уроке геометрии мы изучали знаменитую теорему Пифагора: квадрат длины гипотенузы прямоугольного треугольника равен сумме квадратов катетов. А вот вам 10 фактов о знаменитой теореме. 

Про милосердя та благочинність у світі



Взято з http://www.adme.ru/vdohnovenie-919705/20-fotografij-kotorye-dokazyvayut-chto-mir-ne-takoe-plohoe-mesto-681105/?image=5296505&utm_campaign=art-images-share#image5296505 

Випускники Гімназії сербського міста Пірот вирішили відмовитись від дорогих плать і костюмів на випускному вечорі, щоб віддати заощаджені гроші тим, хто їх потребує.
В ході проведення акції школярі та вчителі зібрали 310 000 дінарів, які передали трьом сім’ям з тяжко хворими дітьми.

40 років Кубіка Рубіка

Взято з http://ru.wikipedia.org/wiki
"Кубік Рубіка" (Кубік-рубік) винайдений в 1974 році (запатентовано в 1975 році) угорським скульптором і викладачем Ерньо Рубіком. Спчатку був відомий як "Магічний рубік".
Головоломкою є пластмасовий куб (форм-фактор в першому варіанті 3 х 3 х 3). Його видимі елементи зовні виглядають як 54 грані малих кубиків,що складають один великий куб, і можуть обертатись навкруг 3 внутрішніх осей куба. Кожна грань складається з 9 квадратів і пофарбована в 1 із шести кольорів, в одному із розповсюджених варіантів кольорів розміщених парами один навпроти одного. червоний - помаранчевий, білий - жовтий, синій - зелений; але в ріноманітних варіантах Кубіка Рубіка грані зафарбовуються в різні кольориабсолютно різним способом. Повороти граней дозволяють перегрупувати кольорові квадрати багатьма різними способами. Задача граючого в тому, щоб "скласти Кубік Рубіка: повертаючи грані куба, повернути його в початкове положення, коли кожна грань складається з квадратів одного кольору.

суботу, 17 травня 2014 р.

Оце так задача!


Задача из китайского экзамена по физике

Взято з https://plus.google.com/u/0/

Вопрос: Медведь упал в яму-ловушку глубиной 19,617 метров. Время его падения составило 2 секунды. Какого цвета был медведь?
А. Белый (полярный медведь)
B. Бурый
C. Чёрный
D. Чёрно-коричневый (малайский медведь)
E. Серый (гризли)

Решение: Используя формулу S = gt2/2, вычисляем, что g = 9,8085 м/с2 (ускорение свободного падения). Многие подумают, что это ускорение силы тяжести на полюсах. Они ошибутся, т.к. g на Северном полюсе равно 9,832, что больше значения, которое мы получили. А на экваторе g равняется 9,780. Посмотрев на таблицу значений, мы видим, что нужного ускорения можно достичь на 44° широты. Т.к. в Южном полушарии на данной параллели медведей нет, то место обитания нужных нам медведей находится на 44° северной широты. В задаче сказано, что медведь упал в яму-ловушку, а это означает, что яма была достаточно большая, чтобы вместить его. На суше обитает не так много животных больше медведя, значит, данная ловушка была сделана специально для медведей. Вдобавок, т.к. ловушка была на земле, мы можем быть уверены, что это сухопутный медведь, т.к. большинство особей сухопутных медведей имеют плохое зрение, поэтому хуже различают ловушки. В таком случае только варианты B и C могут быть верными. Яму глубиной 19,617 метров можно легко вырыть только в мягкой почве. Бурые медведи обычно обитают на возвышенностях и в горных лесах. Они свирепые животные, и риск охоты на них — велик. Но ценятся они меньше, чем чёрные медведи. Так для получения медвежьих лап и желчи используются в основном чёрные медведи. Т.к. ареал обитания этих двух видов не совпадает, то можем заключить, что правильный вариант C.

середу, 7 травня 2014 р.

Притча

Взято з http://fit4brain.com/1412
marmore-text.ru
 Четыре свечи спокойно горели и потихоньку таяли... Было так тихо, что можно было услышать, как они разговаривают.
Потрескивая огоньком, первая свеча сказала: "Я - Спокойствие. К сожалению, люди не умеют меня хранить. Думаю, мне не остаётся ничего другого, как погаснуть!" И огонёк свечи погас.
Вторая сказала: "Я - Вера. К сожалению, я никому не нужна. Люди не хотят ничего слушать обо мне, поэтому нет смысла гореть дальше." Едва произнеся это, она угасла.
Опечалившись, третья произнесла: "Я - Любовь. У меня нет сил гореть дальше. Люди не ценят меня. Они не умеют ни дарить любовь, ни получать ее." И эта свеча угасла.
Вдруг... в комнату вошел ребёнок. Увидев три потухшие свечки, он испугался и закричал: "Что вы делаете?! Вы должны гореть! Я боюсь темноты!" И заплакал.
Взволнованная четвёртая свеча произнесла: "Не бойся и не плачь! Пока я горю, можно зажечь и другие три свечи. Я - НАДЕЖДА".

понеділок, 5 травня 2014 р.

Новий символ до Дня Перемоги

Взято з http://life.pravda.com.ua/society/2014/05/5/166936/


Цього року на офіційних заходах вживатиметься європейський символ пам’яті полеглих у війні - червоний мак.
Символ розробив харківський дизайнер Сергій Мішакін. Його маки нагадують слід від кулі, від якого розходиться кров.
Біля символу логотип містить гасло "Ніколи знову", адже саме в наших руках не допустити повторення жахіть війни, та роки воєнного лихоліття: 1939—1945.