пʼятницю, 23 травня 2014 р.

Життя замість випускного

Взято з http://www.osvita.org.ua/news/77047.html


У Харкові 11-класники гроші на випускний віддали на порятунок маленького життя

У Харкові 11-класники відмовилися від святкування закінчення школи. Усі гроші, які мали б витратити на сукні, костюми і ресторан, віддали до відділення кардіохірургії, на операції новонародженим. Школярі підрахували, що троє випускників можуть врятувати одне маленьке життя.
Класний керівник школярів Наталя Шишкова зізнається, що учні не відразу сприйняли ідею відмовитись від випускного вечора. Батьки зазвичай не шкодують грошей на день, що трапляється один раз в житті.
Останнім аргументом для школярів стала екскурсія до Інституту невідкладної хірургії. Щороку через палати й операційні проходять зо дві сотні дітей. Переважно це дітки з невеликих селищ та містечок області. Операція може тривати від 5 аж до 10 годин. Випускникам показали операції наживо – через скляний купол.
Після побаченого в операційній кардіохірургії або в палаті інтенсивної терапії стає неважливим усе: і довжина сукні, і висота підборів, і навіть назва ресторану для випускного.
Завідувач відділення зізнається, що в його практиці таке відбувається вперше. Меценатів мають немало, але щоб школярі, та ще й від розваг відмовилися – не бачив. Він стверджує, що це перший випадок в Україні.
Двом випускним класам вдалося зібрати близько 80 тисяч гривень. Це щонайменше півтора десятки врятованих життів.
Випускні фотографії у цих школярів будуть незвичайні. Замість параду суконь та костюмів – світлини з 10-місячним Сашком, серце якого тепер б’ється завдяки їм.

Немає коментарів:

Дописати коментар