середу, 22 січня 2014 р.

Учні Салівської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом з "Кенгуру"!


Шкільний координатор конкурсу – Соса Віра Іванівна:
 Обдарований учень повинен отримувати додатковий матеріал до традиційних курсів, можливості розвитку мислення, умінь працювати самостійно. Саме цим завданням відповідає Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру».
Нестандартні завдання, способи їх викладання, обстановка і форма проведення конкурсу сприяють особистій зацікавленості у досягненні вищих результатів та викликає інтерес до математики навіть у тих, хто нею раніше не захоплювався.
 Цікаві логічні задачі конкурсу розраховані на різноманітні інтереси та здібності дітей.
Ось уже кілька років підряд 20 % учнів нашої школи  беруть участь у конкурсі, з них 20% отримують  сертифікати з добрим та відмінним результатом,  інші - сертифікати учасника. Це є одним з позитивних моментів конкурсу, тому що кожен учень отримує сертифікат учасника, незалежно від набраних балів, а потім ще й "Інформаційний вісник", що дає можливість ще раз повернутися до розв’язання конкурсних завдань та проаналізувати свої помилки.


Сертифікати та інформаційні вісники в нашій школі учням вручаються на останньому дзвонику. Це піднімає престиж  конкурсу та престиж учнів в очах своїх однолітків, спонукає їх до участі в конкурсі на наступний рік.
    Головна мета конкурсу - показати кожному учневі, що процес пошуку розв’язування математичної задачі може бути живим, захоплюючим і навіть веселим. Конкурс досягає своєї мети!!!
Завдяки участі в конкурсі багато учнів змінили своє ставлення до математики в кращу сторону. Адже конкурсні задачі сприяють розвитку логічного мислення, кмітливості, підвищенню загального рівня ерудиції, здатності краще розуміти інші науки.


Немає коментарів:

Дописати коментар