середу, 20 листопада 2013 р.

Острів

Чи знаєш ти?


В Австралії є однойменний острів.
Острів Кенгуру третій за величиною острів Австралії після Тасманії і Мелвіна.
Розміщений у 112 км південніше Аделаїди, біля входу в залив Сент-Вінсент, і в 13 км від найближчої материкової точки Миса Джервіса. Довжина острова 145 км, ширина – від 900 м до 57 км, площа 4405 кв.км. Довжина берегової лінії 509 км, найбільша висота над рівнем моря складає 307 м.

Більше половини території острова ніколи не оброблялось людиною.
Біля третини території віддано під національні і консерваційні парки і заповідники.
Поскільки це острів, на ньому немає лисиць і кроликів. Фауна острова представлена кенгуру, валлабі, коричневими банди кутами, варанами, єхиднами, новозеландськими тюленями, а також шістьма видами летючих мишей і кількома видами жаб. Раніше на острові водились страуси ему, однак за період з 1802 по 1836 роки вони вимерли, можливо внаслідок лісових пожеж або рук мисливців.
На острові також мешкає величезна кількість пташок різних видів, серед яких чорний какаду, карликові пінгвіни, амбарні сови і багато інших.
Острів Кенгуру відокремився від материкової Австралії біля 10000 років тому, в результаті підйому рівня моря. Вчені встановили, що перші аборигени попали на острів біля 11000 років тому, але приблизно в 200 р. до н.е. покинули його, можливо внаслідок війн, епідемій або зміни клімату.
В 1802 році британський дослідник Метью Фліндес назвав острів «Кенгуру». 27 липня 1836 року було засноване місто Кінгскот, що став першим європейським поселенням і найкрупнішим містом на острові. У міста були всі шанси стати столицею Південної Австралії, але через обмежені ресурси острова права столиці отримала Аделаїда.
На острові мешкає 4259 людей (2006), 1800 з них живе в Кінгскокі.
Головною галуззю економіки острова є сільське господарство (виробництво меду, шерсті, м’яса і зерна). Крім цього, величезну роль відіграє туризм і рибальство. В 1881 році з італійської провінції Лігурія на острів були завезені лігурійські бджоли, і зараз він славиться своїми пасіками.

http://www.youtube.com/watch?v=6l4mW7J96T4

Немає коментарів:

Дописати коментар