вівторок, 19 листопада 2013 р.

Про Кенгуру

Чи знаєш ти ?


Кенгуру—  великорозмірна сумчаста  тварина, яка живе в Австралії. Проте його можна побачити  майже в кожному зоопарку світу.
Існує міф про те, що назва «кенгуру» на мові Гуугу-Імідір означає фразу «Я вас не розумію». Згідно з легендою, лейтенант Кук і натураліст Джозеф Бенкс досліджували територію, де живе цей народ, і побачили тварин. У місцевих жителів вони запитали назву цих істот, на що їм відповіли: «Кенгуру», що означало «Я вас не розумію». Саме це слово використав для позначення цих тварин.  (Коли і ким було зруйновано цей міф?).

У всіх кенгуру недорозвинуті передні ноги і сильно розвинуті задні. Всі вони тримаються майже вертикально, стоять, опираючись на дві задні ноги і могутній хвіст. Пересуваються скачками, стрибаючи на задніх ногах і стримуючи рівновагу хвостом.
Всі кенгуру травоїдні.
Всього існує 56 видів кенгуру. Найменші – кенгурові криси, живуть в густих заростях трави, там влаштовують собі гнізда, риють нори або поселяються в норах кроликів. Там знаходять собі і їжу: гриби, насіння, клубні рослин.
Кенгуру бувають маленькі (40 см),  середні і великі – майже триметрові гіганти!
Великі і середні кенгуру мають багато спільного між собою і більше відповідають «традиційному» образу кенгуру, якого всі знають.

Деякі з них живуть на деревах, а їжу знаходять на землі. На землі вони мало відрізняються від решти кенгуру, але вміють добре лазити по деревах. Вони стрибають, повзають по гілках і сплять там в горизонтальному положенні. При необхідності можуть стрибнути з висоти 20 метрів.

Немає коментарів:

Дописати коментар