вівторок, 12 листопада 2013 р.

Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру» на Полтавщині


«Зацікавити розум дитини - ось що є одним із основних положень нашої доктрини, і ми нічим не нехтуємо, щоб прищепити учневі смак, ми сказали б навіть пристрасть до 
навчання»
(М.В. Остроградський)

Математичний конкурс «Кенгуру» - це свято логіки, кмітливості, натхнення, зацікавленості.
Що приваблює учнів у конкурсі? По перше – непідкупна цікавість до інтелектуальних змагань, бо розв’язування задач – це справжній азарт. По-друге, можливість вільно проявляти свою творчість навіть тоді, коли вона приносить хибний результат.
З великим ентузіазмом ставляться до цього вчителі. Ми ведемо постійно мову про роботу з обдарованими учнями, а  даний конкурс допомагає виявити обдарованих.
Зацікавлення участю в змаганнях допомагає організувати їх на самостійну роботу по підвищенню свого інтелектуально – математичного рівня. Недарма в плані дій щодо поліпшення якості фізико-математичної освіти звертається увага сприянню  організації та проведення Всеукраїнських конкурсів учнівської молоді, зокрема Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру».
Учні Полтавщини  приймають участь у конкурсі з 2000р., коли вперше взяли участь  у змаганнях вихованці приватної школи „Ада” м. Кременчука та Опішнянського НВК Зінківського району.
Кількість учасників постійно  збільшується. 
За рейтингом участі по кількості учасників Полтавщина завжди входить в десятку кращих по Україні.
Кожний учень після проведення конкурсу отримує сертифікат, а також  інформаційний вісник, який містить умови завдань всіх рівнів, розв’язки  цих завдань. Також учасники, які отримали відмінний результат, отримують додаткові подарунки у вигляді буклетів, книг та ін.
В школах по закінченню навчального року на урочистих лінійках учням, які отримали відмінний результат, вручаються сертифікати. Випускникам шкіл їх вручаються на випускних вечорах.
Окрім інтересу до даного конкурсу, чимало важать стимули. Найрейтинговіші з них літні табори „Кенгуру”, де кращі учні області запрошуються влітку до м. Лівадії, всеукраїнські семінари в м. Львові для координаторів шкіл та з 2008 року в Україні  стартував літній  Міжнародний тур ( м. Яремча).

З виступу Лідії Семено, координатора Полтавської області

2 коментарі:

  1. Буду читать Ваш блог и порекомендую математикам нашей школы. Я сама полтавчанка и очень ревностно слежу за событиями на родине :)

    ВідповістиВидалити
  2. Очень рада Вашему вниманию к моему блогу. Будем стараться, чтобы он был интересным.

    ВідповістиВидалити