пʼятницю, 25 вересня 2015 р.

Про районний етап обласних ХІХ математичних змагань імені М.В.Остроградського

25 вересня 2015 року на базі Піщанської гімназії Кременчуцького району відбувся районний етап обласних ХІХ математичних змагань імені М.В.Остроградського.
Захід відбувся на виконання наказу Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА від 15.06.2015 №248 «Про проведення обласних ХІХ математичних змагань імені М.В.Остроградського у 2015 році». 
На урочистому відкритті до присутніх звернулась методист районного методичного кабінету відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Кременчуцької РДА Вишневська П.І., яка повідомила, що такі змагання в районі проводяться вдруге, однак викликали цікавість серед школярів, та висловила сподівання, що вони стануть традиційними. Також зазначила про те, як вшановують пам’ять великого земляка Михайла Остроградського в районі/області та яку роботу по вивченню та поширенню спадщини геніального вченого проводила методист ПОІППО імені М.В.Остроградського Гарус Інеса Борисівна, якої зараз, на жаль, вже немає з нами.




Перед учасниками математичних змагань з цікавими фактами з біографії Михайла Васильовича, віршами про царицю наук – математику, з піснями і цікавими задачами виступили учні Піщанської гімназії. Разом з учнями до гостей свята завітали Цариця наук, М.В.Остроградський, С.В.Ковалевська, ролі яких зіграли старшокласники.




Учитель математики місцевої школи Коваль Л.О. вкотре розповіла учням про життєвий та творчий шлях славетного математика, педагога, підкріпивши розповідь цікавою презентацією.




В ХІХ математичних змаганнях ім. М.В.Остроградського взяли участь 12 юних остроградських, які підготували та подали журі свої наукові роботи, виконали по 4 конкурсні завдання, які включали: доведення теореми шкільного курсу математики, завдання з алгебри та з геометрії, а також питання, пов’язане з біографією М.В.Остроградського. Змагання проводились у двох вікових групах: молодша група – учні 8-9 класів та старша група – учні 10-11 класів.




Переможцями стали:
Серед учнів молодшої групи
І місце - Фатич Лілія, учениця 9 класу Омельницького НВК (учитель Мірошниченко Л.Д.),
ІІ місцеМусієнко Наталія, учениця 9 класу Малокохнівської ЗОШ І-ІІ ступенів (учитель Черниш О.В.),
ІІІ місцеДовгань Вікторія, учениця 8 класу Максимівського НВК (учитель Остаповець Л.П.).

Серед учнів старшої групи:
І місцеЛавренко Олександр, учень 11 класу Піщанської гімназії (учитель Коваль Л.О.),
ІІ місцеБорис Анастасія, учениця 10 класу Садківської ЗОШ І-ІІІ ступенів (учителі Малько Т.Г та Забірнікова С.Л.),

ІІІ місце розділили - Чорнява Анастасія, учениця 10 класу Максимівського НВК (учитель Петрова Н.В.) та Махно Дмитро, учень 10 класу Піщанської гімназії (учитель Калініченко С.М.).

Немає коментарів:

Дописати коментар